Dak- en gevelgroen

Afgelopen week hebben onze collega’s van Smit Groenadvies en Buro Mien Ruys een verdiepende cursus ‘Dak- en gevelgroen’ gevolgd. Het was een driedaagse cursus waarin we meer hebben geleerd over de complexe aspecten van het vergroenen van onze leefomgeving.

image00003.jpeg

Vergroenen van onze leefomgeving

Afgelopen week hebben onze collega’s van Smit Groenadvies en Buro Mien Ruys een verdiepende cursus ‘Dak- en gevelgroen’ gevolgd. Onder leiding van Terra Trainingen leerden we tijdens een driedaagse cursus alles over de complexe aspecten van het vergroenen van onze leefomgeving. Een mooie manier om onze kennis te verdiepen over de mogelijkheden van vergroening, een belangrijke stap om nog meer grijze daken en gevels om te toveren tot groene oases.

Tijdens de cursus hebben we geleerd over de draagkracht van daken, waterhuishouding, beplantingstypes, en alle belangrijke onderdelen die komen kijken bij het ontwerp en beheer van groene daken en gevels. Van de technische opbouw van daktuinen met waterbufferingslagen tot de grondstoffen die gebruikt worden in substraten – alles kwam aan bod! De derde dag bestond uit een excursie waarbij we verschillende daktuinen bezochten. Van tuinen die er al jaren liggen, tot nieuw aangelegde daktuinen en een daktuin in aanbouw. Ook de opbouw van de daktuinen werd toen grondig onderzocht. Er zijn gaten gegraven om de substraatdikte te bekijken en er werd in afvoerputjes gekeken wat voor drainagelaag en folies zijn toegepast.

Wij zijn enorm enthousiast en geïnspireerd om nog heel veel meer grijze daken en gevels om te toveren tot groene oases!

Overig actueel

Dak- en gevelgroen

Afgelopen week hebben we een inspirerende cursus gevolgd over dak- en gevelgroen onder leiding van Terra Trainingen. Het was een driedaagse cursus waarin we meer hebben geleerd over de complexe aspecten van het vergroenen van onze leefomgeving.

Sportieve Prommenzen

Onze Prommenzen zijn weer volop in beweging!

Onze mensen zijn weer begonnen!

We zijn weer begonnen. Begonnen om Nederland iedere dag weer een stukje mooier te maken, zowel op kantoor als in de openbare ruimte.

Geslaagde omgevingsonderzoeken bij gemaal Balgdijk!

Deze maand waren maar liefst vier afdelingen van Prommenz betrokken bij de uitvoering van diverse omgevingsonderzoeken voor de herinrichting van het gemaal Balgdijk bij Van Ewijcksluis.