Een goed en gezond boombeheer

Storm Poly heeft nu al voor minimaal 50 tot 100 miljoen euro aan schade veroorzaakt door omgewaaide bomen of afgebroken takken.

Goed en gezond boombeheer

Met windstoten van meer dan 140 kilometer per uur had deze uitzonderlijke zomerstorm extra veel impact op bomen. Van afgescheurde takken tot compleet omgewaaide bomen en van jonge, gezonde bomen tot diepgewortelde oude reuzen, alle bomen hadden het zwaar. Die staan nu namelijk vol in blad, waardoor ze meer wind vangen en sneller omvallen. Daarmee brachten ze niet alleen veel schade, maar ook gevaarlijke situaties met zich mee. We kunnen ons voorstellen dat (groen)beheerders zich nu afvragen hoe het eigenlijk gesteld is met hun eigen bomen en welke risico’s er bij een volgende storm op de loer liggen.

Bij Smit Groenadvies zijn wij dagelijks bezig met boombeheer. Van boomveiligheidscontrole tot risico-analyse, wij weten hoe belangrijk een goed en gezond boombestand is! Wil je weten of bepaalde bomen bij een volgende storm grotere risico’s lopen? Welke maatregelen je kunt treffen om risico’s te minimaliseren? Vraag je je af of jouw boombeheer op orde is, of wil je gewoon eens van gedachten wisselen?

Neem vrijblijvend contact op met Willem Koning via [email protected]. Met onze jarenlange kennis en expertise staan we graag voor je klaar. Zo maken we samen met jou Nederland elke dag een stukje mooier, maar ook een stukje veiliger.

Overig actueel

Werkbezoek tuinen

Altijd leuk om te zien hoe onze ontwerpen tot leven komen! Onze landschapsarchitecten, ontwerpers en toezichthouders gingen deze zomer op werkbezoek.

Renovatie atletiekbaan Schagen

De werkzaamheden voor de renovatie van de atletiekbaan in Schagen zijn gestart! De bestaande atletiekbaan krijgt een volledige upgrade en wordt omgebouwd tot prachtige baan met nieuwe toplaag en moderne faciliteiten.

Leeghwaterpark Purmerend

Smit Groenadvies en Buro Mien Ruys maken het ontwerp voor een vernieuwd Leeghwaterpark. Woensdag 18 juli vond de officiële aftrap plaats van een prachtig project met een sterk team: samen maken wij een nieuw ontwerp voor het Leeghwaterpark in Purmerend.

Sportieve Prommenzen!

De afgelopen weken hebben onze collega’s weer volop meegedaan met sportieve activiteiten.