Een goed en gezond boombeheer

Storm Poly heeft nu al voor minimaal 50 tot 100 miljoen euro aan schade veroorzaakt door omgewaaide bomen of afgebroken takken.

Goed en gezond boombeheer

Met windstoten van meer dan 140 kilometer per uur had deze uitzonderlijke zomerstorm extra veel impact op bomen. Van afgescheurde takken tot compleet omgewaaide bomen en van jonge, gezonde bomen tot diepgewortelde oude reuzen, alle bomen hadden het zwaar. Die staan nu namelijk vol in blad, waardoor ze meer wind vangen en sneller omvallen. Daarmee brachten ze niet alleen veel schade, maar ook gevaarlijke situaties met zich mee. We kunnen ons voorstellen dat (groen)beheerders zich nu afvragen hoe het eigenlijk gesteld is met hun eigen bomen en welke risico’s er bij een volgende storm op de loer liggen.

Bij Smit Groenadvies zijn wij dagelijks bezig met boombeheer. Van boomveiligheidscontrole tot risico-analyse, wij weten hoe belangrijk een goed en gezond boombestand is! Wil je weten of bepaalde bomen bij een volgende storm grotere risico’s lopen? Welke maatregelen je kunt treffen om risico’s te minimaliseren? Vraag je je af of jouw boombeheer op orde is, of wil je gewoon eens van gedachten wisselen?

Neem vrijblijvend contact op met Willem Koning via [email protected]. Met onze jarenlange kennis en expertise staan we graag voor je klaar. Zo maken we samen met jou Nederland elke dag een stukje mooier, maar ook een stukje veiliger.

Overig actueel

Renovatie Nationaal Holocaust Museum

Een indrukwekkend project. Smit Groenadvies is betrokken geweest bij de renovatie/nieuwbouw van het Nationaal Holocaust Museum aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam. Vier (patio) tuinen zijn aangelegd en in de tuinen staan ook twee kunstwerken.

 

Pollenvlak Egmond aan de Hoef

Start Natuurontwikkeling Pollenvlak te Egmond aan de Hoef. In opdracht van PWN heeft Smit Groenadvies ontwerp, onderzoeken en engineering opgesteld voor dit bijzondere natuurgebied.

Ecologisch veldwerk seizoen

Raamovereenkomst gemeente Huizen

Smit Groenadvies gaat voor de komende zes jaar het ecologisch onderzoek en advies voor de gemeente Huizen verzorgen!