Innovatie in de strijd tegen Japanse duizendknoop

De afgelopen jaren is de Japanse duizendknoop een echte probleemplant geworden in Nederland. Door zijn grote groeikracht en ongevoeligheid voor bestrijdingsmiddelen is de Japanse duizendknoop een lastige plant om te bestrijden. De allernieuwste bestrijdingstechniek is het bevriezen van de wortels door middel van stikstof!

5

De afgelopen jaren is de Japanse duizendknoop een echte probleemplant geworden in Nederland. Hij laat andere planten verdwijnen en de groeikracht van zijn wortelstokken is zo sterk dat de plant regelmatig voor grote schade aan gebouwen, wegen en dijken zorgt. Door zijn grote groeikracht en ongevoeligheid voor bestrijdingsmiddelen is het een lastige plant om te bestrijden.

Er zijn diverse methoden om deze plant te bestrijden, zoals het inzetten van varkens in natuurgebieden. Ze woelen de grond om en smullen van de wortels van de Japanse duizendknoop, goed voor het onderhoud en beheer!

Smit Groenadvies is thuis in beheer en bestrijding met beproefde maar ook nieuwe technieken. De allernieuwste techniek is het bevriezen van de wortels van de Japanse duizendknoop. Bij deze methode wordt de plant bestreden met vrieskou, een innovatieve techniek die Smit Groenadvies in samenwerking met Weed Free Service B.V. recent heeft ingezet in opdracht van onder meer woningcorporatie Lieven de Key en de gemeente Schagen.

In de grond worden diepe gaten geboord voor het plaatsen van metalen buizen. Deze worden gevuld met droogijs (stikstof) waardoor de wortels sterven en composteren in de bodem. Het inheemse bodemleven is wel tegen deze vrieskou bestemd waardoor deze niet wordt verstoord.

Een duurzame en milieuvriendelijke aanpak in de strijd tegen de Japanse duizendknoop!

Meer weten?

Zo werkt de vrieskou methode:

Overig actueel

Renovatie Nationaal Holocaust Museum

Een indrukwekkend project. Smit Groenadvies is betrokken geweest bij de renovatie/nieuwbouw van het Nationaal Holocaust Museum aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam. Vier (patio) tuinen zijn aangelegd en in de tuinen staan ook twee kunstwerken.

 

Pollenvlak Egmond aan de Hoef

Start Natuurontwikkeling Pollenvlak te Egmond aan de Hoef. In opdracht van PWN heeft Smit Groenadvies ontwerp, onderzoeken en engineering opgesteld voor dit bijzondere natuurgebied.

Ecologisch veldwerk seizoen

Raamovereenkomst gemeente Huizen

Smit Groenadvies gaat voor de komende zes jaar het ecologisch onderzoek en advies voor de gemeente Huizen verzorgen!