Renovatie Waldervaart

Renovatie Waldervaart

Voorbereiding en engineering Waldervaart

De Waldervaart is een groene wijk uit de jaren ’70. In de wijk ligt een centraal park dat niet meer voldeed aan de eisen en wensen van de huidige tijd. Ook in het bomenbestand was veel uitval door onder andere Essentaksterfte. De gemeente heeft een inrichtingsplan laten opstellen om te kijken naar de status van alle inrichtingselementen (groen, verharding, openbare verlichting) en zonering van het park.

Voor de gemeente Schagen heeft Smit Groenadvies de gehele voorbereiding en engineering opgepakt. Tijdens de voorbereiding zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd, zoals:

  • Inspectie van het bomenbestand door onze ETT-er
  • Ecologisch onderzoek naar onder andere vleermuizen door onze ecologen
  • Cultuurtechnisch onderzoek naar de groeiomstandigheden in het park.

Tijdens de engineering is het definitief ontwerp uitgewerkt naar een uitvoeringsontwerp met profielen en details. Vervolgens is er een RAW-bestek opgesteld inclusief een directieraming. Voor de aanbesteding heeft Smit Groenadvies de kwalitatieve criteria bepaald in samenspraak met de gemeente. Tijdens de aanbesteding zijn de vragen voor de nota van inlichtingen beantwoord en heeft de projectleider plaatsgenomen in het beoordelingsteam voor het bepalen van de Beste Prijs Kwaliteit verhouding.

Heb je vragen of ben je benieuwd of wij je kunnen helpen met een vraagstuk?
Neem dan direct contact op met Jos Smit!

Gerelateerde projecten

Renovatie Nationaal Holocaust Museum

Illustratie van de afdeling Smit Groenadvies

Renovatie atletiekbaan Schagen