Renovatie Nationaal Holocaust Museum

In opdracht van Stichting Hollandsche Schouwburg is Smit Groenadvies betrokken geweest bij de renovatie/nieuwbouw van het Nationaal Holocaust Museum aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam. Vier (patio) tuinen zijn aangelegd en in de tuinen staan ook twee kunstwerken. Een indrukwekkend project op een gedenkwaardige plek.

 

 

Holocaust 2

Gedenkwaardige (patio)tuinen

Voor de Stichting Hollandsche Schouwburg zijn wij betrokken geweest bij de renovatie/nieuwbouw van het Nationaal Holocaust Museum aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam. Bij dit museum, bestaande uit de voormalige Hervormde Kweekschool en Hollandsche Schouwburg, zijn vier (patio) tuinen aangelegd. In de tuinen staan ook twee kunstwerken, de Tree of Soul en het Dankteken van Gabriel Lester.

De locatie is bijzonder en ook beladen door wat hier tijdens de Tweede Wereldoorlog plaats heeft gevonden. De Hollandsche Schouwburg was een verzamelplaats voor Joden voordat ze werden afgevoerd naar de vernietigingskampen. Aan de overkant van de Hollandsche Schouwburg bevindt zich de voormalige Hervormde Kweekschool, waar honderden Joodse kinderen werden geholpen om te ontsnappen via een gat/opening in de muur naar het buurterrein.

In maart 2024 werd het museum officieel geopend door Koning Willem-Alexander. Diverse hoogwaardigheidsbekleders uit meerdere landen waren hierbij ook aanwezig.

Smit Groenadvies heeft aan dit bijzondere project een bijdrage mogen leveren in de vorm van engineering, inkooptraject en de directievoering/toezicht voor de tuinen. De vier tuinen zijn niet groot maar doordat de gevraagde kwaliteit hoog lag en er meerdere partijen bij betrokken waren – zoals het museum, architecten van de gebouwen en kunstwerk, bouwaannemer, technische dienst, aangrenzende buren – was het een complex project. Een eer om aan mee te werken en een resultaat om trots op te zijn.

Overig actueel

Renovatie Nationaal Holocaust Museum

Een indrukwekkend project. Smit Groenadvies is betrokken geweest bij de renovatie/nieuwbouw van het Nationaal Holocaust Museum aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam. Vier (patio) tuinen zijn aangelegd en in de tuinen staan ook twee kunstwerken.

 

Pollenvlak Egmond aan de Hoef

Start Natuurontwikkeling Pollenvlak te Egmond aan de Hoef. In opdracht van PWN heeft Smit Groenadvies ontwerp, onderzoeken en engineering opgesteld voor dit bijzondere natuurgebied.

Ecologisch veldwerk seizoen

Raamovereenkomst gemeente Huizen

Smit Groenadvies gaat voor de komende zes jaar het ecologisch onderzoek en advies voor de gemeente Huizen verzorgen!